Tokom vikenda spriječen ulazak 155 migranata

28.05.2018.     Vijesti

Granična policija je u prethodna dva dana spriječila 155 migranata da ilegalno uđu u BiH, 18 je otkriveno neposredno nakon ilegalnog ulaska, a četiri pri pokušaju izlaska iz BiH.


Na osnovu odluke ministra bezbjednosti BiH, službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH od 18. maja pod nadležnošću i zajedno sa policijskim službenicima Granične policije BiH nadziru granicu na području Višegrada, koje je povećanim migracijskim pritiskom najugroženije u BiH.

Na području Višegrada policijski službenici su protekle noći u četiri slučaja spriječili ulazak 52 državljanina visokog migracijskog rizika, dan ranije u sedam slučajeva spriječen je ulazak 36 lica, a 26. maja njih 19.

Svi migranti vratili su se na teritoriju Srbije, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U skladu sa planom vanrednog angažovanja policijskih službenika iz drugih organizacionih jedinica Granične policije, preusmjereni su policijski službenici koji nadziru granicu na područjima koje pokrivaju jedinice granične policije Zvornik, Velika Kladuša i Trebinje.

Pripadnici Granične policije BiH na području Bileće noćas su spriječili ilegalni ulazak 12 osoba, koje su se vratile na teritoriju Crne Gore.

Dan ranije, na području Gacka su u ilegalnom prelasku granice BiH zaustavljena tri lica, a na području Zvornika četiri.

Na području Foče noćas je spriječen ilegalan ulazak četiri osobe, a juče su zaustavljena dva migranta.

U saopštenju se dodaje da su 26. maja u pet odvojenih slučajeva od ilegalnog prelaska granice odvraćene 23 osobe koje su se vratile u unutrašnjost Srbije.

Granična policija Bijeljina, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, juče je otkrila osam državljana Irana.

Na području u nadležnosti Granične policije Dobrljin otkrivena je osoba koja je ilegalno prešla granicu.

Dan ranije, pripadnici Granične policije BiH na području Zvornika otkrili su osam državljana Irana i državljanina Pakistana.

Svi otkriveni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

Srna