Teretnjak sletio s puta – usporen saobraćaj na dionici Stolac – Mostar

10.05.2018.     Vijesti

Zbog saobraćajne nezgode, slijetanje teretnog vozila s ceste, na dionici M-17.3 Buna – Masline (u mjestu Kukauša), saobraćaj se odvija usporeno jednim saobraćajnom trakom naizmjenično.

 

Na većini cestovnih pravaca saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštovanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog odrona na dionicama M-14.2 Drvar – Resanovci i M-18 Sarajevo – Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u preticajnu traku.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na:

  • – M-1.8 most preko Save u Orašju,
  • – M-14 Srbljani – Otoka,
  • – M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Usporen saobraćaj je na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji dana na M-16.2 Bugojno – Uskoplje u mjestu Glave – Gračanica.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz AMSBIH-a.

Nezavisne, Fena