Tende, sjedalice i suncobrani u centru uskoro u istoj boji

08.05.2018.     Vijesti

Tende, suncobrani i sjedalice ispred ugostiteljskih objekata u užem centru Trebinja biće u istoj bež boji i sa diskretnom reklamom firme, što će znatno doprinijeti da ovaj turistički grad dobije ljepši izgled i bude uređeniji, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Trebinja Bojan Čvoro.


Čvoro je dodao da je danas već počela zamjena starog platna novim na tendama i da bi cjelokupan posao trebalo uskoro da bude završen.

„Cijeli posao je urađen u saglasnosti sa vlasnicima ugostiteljskih objekata i na zadovoljstvo svih pronađeno je najbolje rješenje. Putem određenih sponzorstava sa njihovim distributerima pića biće zamijenjena platna, s tim da vlasnici neće imati nikakve dodatne troškove“, dodao je on.

Čvoro je objasnio da je Trebinje, kao turistički grad, obavezno da povede više računa o ponudi i izgledu, zbog čega je u saradnji sa Odjeljenjem za prostorno uređenje definisana i odluka o unificiranju baštenskog mobilijara ispred ugostiteljskih objekata.

„Nove tende će prvo dobiti ugostiteljski objekti u užem gradskom jezgru– objekti u krugu pijace i Dučićevoj ulici, kao najfrekventniji dio grada. Želimo da to uredimo prije početka turističke sezone“, istakao je Čvoro.

On je napomenuo da je u narednom periodu planirano da i drugi ugostiteljski objekti u prvoj gradskoj zoni dobiju nove tende.

Čvoro se osvrnuo i na rad inspekcijskih službi za prvomajske praznike, napominjući da su vršili kontrolu radnog vremena ugostiteljskih, trgovačkih i zanatskih radnji i da je situacija mnogo bolja nego prošle godine.

„Prvog maja prošle godine, zbog nepoštovanja radnog vremena za državne praznike, kažnjeno je tridesetak poslodavaca, a ove godine nijedan“, rekao je Čvoro i dodao da je već 2. maja izrečeno 10 prekršajnih naloga za poslodace koji se nisu pridržavali odluke Gradske uprave.

Srna