Swisslion Nevesinje iznenadjuje novinama

02.03.2017.     Privreda

Iz Prehrambene idustrije “Svislajon – Pogon Nevesinje” mjesečno se na domaće i inostrano tržite plasira više od 1.000 tona gotovih proizvoda, a proizvodnja dvije nove vrste soka i ambiciozni planovi značajno će doprinijeti razvoju ove grane na području Nevesinja.

Nevesinje, svislajon

Direktor nevesinjskog „Svislajona“ Radoje Nikolić za Hercegovinapress.com kaže da će za dva mjeseca potrošači moći da probaju nove sokove od nara i višnje koji će uz još postojećih sedam vrsta upotpuniti paletu proizvoda ovog pogona.

Nevesinjski pogon želeći da ispoštuje svoje potrošače svake godine sa proizvodnih linija plasira nove, kvalitetne proizvode različitih ukusa koji vrlo brzo nađu svoje mjesto na tržištuu.

„Prošle godine smo počeli proizvodnju Baltik vodke, a pokrenuta je proizvodnja i tri nove vrste rahat lokuma – sa grožđicama, kokosom i jabuka-cimet“, kaže Nikolić i dodaje da proizvodi iz ove fabrike odlaze na tržište bivših jugoslovenskih zemalja, te trižšte Australije , Ruminije i Njemačke.

Određene količine slatkih proizvoda ,a li i alkoholnih pića svoje potrošače imaju čak i u Libiji.

„Svislajon-Nevesinje“ se može pohvaliti i dobrim poslovnim rezultatima, koji svaku prethodnu godinu premaše i do deset puta većom dobiti.

Nikolić kaže da su zaposlenih 49 radnika , obučenih i osposobljenih za rad u ovoj fabrici garant dobrog kvaliteta, napominjući da se ova brojka zaposlenih neće smanjivati.

Fabrika raspolaže velikim brojem linija, među kojima su linija alkohola, kečapa, majoneza, flipsa, marmelada, rartluka i vodeća –linija soka.
Hercegovina press