Sutra Skupština – očekuje se imenovanje zamjenika gradonačelnika

15.04.2019.     Vijesti

Na sutrašnjem zasjedanju Skupštine Trebinja trebalo bi da bude izabran zamjenik gradonačelnika. Iako se proteklih  nedelja pominjalo nekoliko imena, za sada nema potvrde ko će biti desna ruka gradonačelniku Mirku Ćuriću.

Na   23. redovnoj sjednici Skupštine odbornici će razmatrati izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2018. godini.

Na dnevnom redu su i  izvještaji o radu i rezultatima finansijskog poslovanja za prošlu godinu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje.

Raspravljaće se i  o radu javnih preduzeća „Vodovod“ i AD „Komunalno“ Trebinje.

Predloženim izmjenama odluke o načinu finansiranja izgradnje gradske tržnice na Trgu slobode planirano je da se sredstva za radove na ovom objektu izdvajaju u dvije budžetske godine, pri čemu će 300.000 KM biti obezbijeđeno u ovoj a preostalih 330.000 KM u narednoj godini.

Skupština bi trebalo da donese i odluke o utvrđivanju osnovice za obračun rente, visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i prosječnim jediničnim cijenama radova komunalne i druge javne infrastrukture za 2019. godinu.

Hercegovina press