Sutra sjednica skupštine- Trebinje ostaje bez opozicije

10.03.2019.     Vijesti

Trebinje je u proteklih nekoliko dana praktično ostalo bez opozicije, jer je, od deset opozicionih odbornika, koliko ih je dobilo povjerenje na posljednjim lokalnim izborima, u opozicionim redovima ostalo svega četvoro, od kojih su aktivni samo Saša Borjan iz PDP-a i Vido Begenišić, predsjednik Kluba SDS-a.

Takav potez proteklog vikenda povukao je i donedavni najveći kritičar pozicije Zoran Anđušić iz PDP-a prešao u Poligraf Zorana Talića, pa će u lokalnoj skupštini, kako je rekao, djelovati samo u korist građana Trebinja, jer je i cilj ovog pokreta razgovor sa građanima i prepoznavanje njihovih problema.

„Od danas više nisam član trebinjskog PDP-a, ni odbornik ove stranke u Skupštini grada, već sam izabrao put sa predsjednikom fronta Zoranom Talićem, a naš cilj je razgovor sa građanima i prepoznavanje njihovih problema“, rekao je Anđušić novinarima na sastanku u Trebinju, kojem je prisustvovao i Zoran Talić, najavljujući da će ovaj pokret prerasti u stranku.

Njegov dojučerašnji stranački kolega Zdravko Kašiković, iako još nije sjeo u skupštinske klupe, trebalo bi na mjestu odbornika da zamijeni Ljubišu Krunića, koji od oktobra djeluje kao narodni poslanik PDP-a, ali će zamjena odmah početi da djeluje u drugom taboru, jer je prije nekoliko dana prešao u redove Ujedinjene Srpske.

U redovima ove stranke, koja je na izborima dobila samo jednog odbornika – Mijata Šarovića, od prije nekoliko dana su dvojica članova SDS-a, Milan Kovač, koji je od Šarovića odmah preuzeo mjesto v.d. predsjednika Gradskog odbora stranke, kao i njegov rođak Dušan Kovač, koji je u klupe trebinjskog parlamenta sjeo kao odbornik SDS-a, a ubuduće će djelovati pri Ujedinjenoj Srpskoj.

Na ovaj način Ujedinjena Srpska će dobiti još dva odbornika i formirati odbornički klub, koji zasad imaju jedino SNSD i SDS.

NN