Sutra neradni dan u Srpskoj: Pogledajte radno vrijeme trgovina

20.11.2017.     Vijesti

U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Zakonom o praznicima Republike Srpske propisano je da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije s područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika i u kom obimu.

SUTRA RADNO VRIJEME DO 13.00 ČASOVA

Trgovine mješovitom robom, mesnice, cvjećare, frizerski i kozmetički saloni u Banjaluci moći će da rade sutra, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, od 8.00 do 13.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zaključak je donosen na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka, koja je izrazila potrebu za radom sutra s ciljem zadovoljavanja potreba građana.

U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Privredni subjekti, pravna lica i preduzetnici na području grada Prijedora sutra, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, radiće od 7.00 do 13.00 časova, odlučio je gradonačelnik Milenko Đaković.

Trgovačke i zanatske radnje, kao i one iz oblasti uslužnih djelatnosti i igara na sreću, apoteke, benzinske pumpe, kao i prodavnice pogrebne opreme moći će tog dana da rade 24 časa.

“To se odnosi i na subjekte koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, s tim da je u vremenu od ponoći do 6.00 časova dozvoljena samo šalterska prodaja”, pojašnjava se u zaključku gradonačelnika Prijedora.

U Bijeljini sutra trgovine i zanatsko-preduzetničke radnje mogu raditi najduže do 12.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

U odluci gradonačelnika se navodi da apoteke, prodavnice pogrebne opreme, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.