Štrajk radnika RiTE Gacko – Od uprave traže da plate u proizvodnji budu veće od onih u kancelarijama

22.11.2022.     Vijesti

Zaposleni u Rudniku i Termoelektrani /RiTE/ „Gacko“ održali su danas polučasovni štrajk upozorenja, bez prekidanja proizvodnje, tražeći povećanje plata.

Predsjednik Sindikata RiTE „Gacko“ Željko Tepavčević rekao je novinarima da je osnovni zahtjev radnika povećanje plata povećanjem cijene rada i izmjenama kolektivnog ugovora kojima bi se radnicima u proizvodnji i onima sa otežanim uslovima rada povećale plate.

On je naveo da radnici neće odustati od zahtjeva i da očekuju nastavak pregovora sa „Elektroprivredom“ i Vladom Republike Srpske.

„Od ponedjeljka, 28. novembra, kreću zajedničke aktivnosti RiTE `Gacko` i `Uglevik` koje će voditi ka obustavama proizvodnje onako kako je to zakon propisao, imamo pravo na smanjenje proizvodnje za 20 odsto“, rekao je Tepavčević.

On je dodao da će se štrajk odvijati tako što će se zaposleni narednih dana okupljati na svojim radnim mjestima po organizacionim cjelinama.

„Niko od radnika ne želi da ugrozi sistem, želimo samo da budemo plaćeni za svoj rad“, rekao je Tepavčević.

Jedan od radnika RiTE „Gacko“ Slavenko Adžić rekao je novinarima da su radnici u proizvodnji potcijenjeni.

„Ne možete shvatiti kako je teško, dole nemamo uslova, nemamo ništa. Samo tražimo povećanje plate, velike su razlike u platama između onih koji rade u kancelarijama i proizvodnji“, naveo je Adžić.

error: Zabranjeno je kopiranje!