STEVIĆ: Ozvaničen početak radova na izgradnji Palate pravde

11.04.2018.     Vijesti

Za nekoliko dana trebalo bi da počne rušenje Vatrogasnog doma u Trebinju i izgradnja Palate pravde. Trebinjska firma Itel dobila je tender za rušenje vrijedan 12.000 KM, a Palatu pravde gradiće Herc gradnja.

Zajednička  zgrada pravosudnih institucija u centru grada se finansira novcem Evropske Unije  iz programa IPA 2015. u vrijednosti od 1,5 miliona evra.

Danas je tim povodom u Okružnom sudu u Trebinju održan zajednički sastanak predstavnika Ministarstva pravde, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, EU, pravosudnih institucija u Trebinju, gradske uprave i izvođača radova.

“ Od danas zvanično popčinju radovi na izgradnji Palate pravde, a rok za završetak radova je godinu dana. U narednih nekoliko dana biće preseljeni vatrogasci i srušiće se stari objekat kako bi izvođač ušao na gradilište“, rekao je za Hercegovina press Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda u Trebinju.

U novi objekat biće smješteni Okružni i Osnovni sud i Okružno javno tužilaštvo, koji su do sada radili u odvojenim i neuslovnim zgradama.

Hercegovina press