Stanovnici naselja Luč potpisali peticiju: Želimo da spriječimo sječu ne želimo da politizujemo problem

05.04.2021.     Vijesti

Stanovnici naselja Luč i danas su mirnim okupljanjem iskazali nezadovoljstvo zbog najavljene sječe borova u blizini njihovog naselja. Oni su poručili da žele riješiti ovaj problem bez politizacije, te da im je očuvanje životne sredine na prvom mjestu.

Nakon jučerašnjeg saznanja da će se sasjeći stabla koja su sa južne strane naših zgrada, stanovnici naselja Luča su se sastali i odlučili smo da to stopiramo. Na jedan lijep način želimo da se obratimo našim vlastima i da ih zamolimo da nam ne diraju naša stabla koja su prvenstveno tu za našu djecu i za zdraviji život“, rekla je Ana Rutešić.

Stanari ovog naselja posjetili su jutros načelnika Odjeljenja za urbanizam Vedrana Furtulu, koji im je obećao da će zajedničkim snagama pronaći najbolje riješenje za ovaj problem.

Načelnik nam je savjetao da napišemo zvanični dokument, koji će ostati kao trajni zapis da smo se obratili za pomoć. Obećao je da će nam izaći u susret. Potpisali smo i peticiju koju je potpisalo preko 50 stanara našeg naselja“, kazali su stanovnici Luča za Herceg tv.

 

error: Zabranjeno je kopiranje!