Srđan Rogan novi predsjednik bilećke skupštine – ogorčena opozicija iznijela niz uvreda na njegov račun

13.04.2018.     Vijesti

Papak, telac, krava, ološ…., pljuštale su uvrede na račun novog predsjednika bilećke skupštine Srđana Rogana. On je nakon burne rasprave sa 10 glasova za izabran za novog predsjednika lokalnog parlamenta.

Najglasniji kritičari Srđana Rogana  su danas bili Dražen Dunđer i Radoslav Brčić koji nisu štedjeli riječi povodom imenovanja novog predsjednika.

„Ovo je bruka i sramota za Bileću,  šta radite vi iz SNSD – a, peti put birate rukovodstvo skupštine. Pa pogledajte koga dovodite da vam bude predsjednik skupštine. Ne slažem se sa ovim izborom i to je bruka i sramota i za Savez nezavisnih socijaldemokrata i za Milorada Dodika, i sram sve da vas bude“, rekao je dojučerašnji odbornik SNSD – a Radoslav Brčić koji je ušao u sukob  sa bivšim  partijskim kolegama i isključen je iz stranke.

Podsjetimo Brčić je prelaskom u opozicione redove kratko uticao na to da načelnik Miljan Aleksić ostane bez skupštinske većine, ali je Srđan Rogan ubrzo potom odlučio da izađe iz opozicije i prikloni se većini predvođenoj SNSD – om, čime je sačuvao većinu aktuelnom načelniku.

Nakon toga, predsjednik PDP – a Branislav Borenović kazao je da će Rogana isključiti iz PDP – a čiji je bio član.

Dražen Dunđer predložio je  danas da predsjednik skupštine bude Ljubo Vuković i apelovao na njega da glasa sam za sebe, i da ne slijedi Miljana Aleksića. Uz mnoštvo pohvala za Vukovića, na račun Aleksića pljuštale su uvrede. Ipak, najviše se Dunđer obrušio na Srđana Rogana, novog predsjednika skupštine, nazivajući ga „telcem“, „kravom“, „smradom“, „ološem“…. zalazeći u lične i porodične odnose. Vrijeđajući roditelje Srđana Rogana uotrebljavao je niz neprikladnih i nepristojnih termina…

Uvredama se priključio i Dragan Babić, koji je novog predsjednika nazvao papkom.

Problema, vike i nagurivanja bilo je i oko glasanja . Ljubo Vuković odustao je od kandidature koju su predložili Brčić i Dundjer nakon čega je Dundjer glasno negodovao i raspravljao s Vukovićem ima li na to pravo ili ne.

Hercegovina press