Srbija uplatila 2,5 mil evra za izgradnju puta Tjentište-Foča

25.04.2018.     Vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem razgovarao o infrastrukturnim projektima i ulaganjima na području Foče, istakavši da je ranije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u prioritete za Srpsku uvrstio izgradnju puta Foča-Tjentište do Čemerna.

“Srbija je za te namjene već uplatila 2,5 miliona evra, ostaje da završimo projektovanje, proceduru oko izvođača radova i mi ćemo taj put krenuti da pravimo i gradimo, a on ukupno košta 20 miliona KM i za nas je to prioritet”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Vlada Republike Srpske velike napore ulaže u izgradnju mini hidrocentrala u Foči, da je do sada uložila u brojne razvojne projekte, poput izgradnje Studentskog doma, nove zgrade Bogoslovskog fakulteta, projekta energetske efikasnosti fočanske bolnice i putne infrastrukture.

“Ovdje zaista postoji živost i dinamika u radu lokalne uprave, i uspješan rad vlasti koja sa smirenošću nama nameće prioritete za rješavanje. Mi smo ovdje iza sebe ostavili riješene gotovo sve probleme, a ranije kad sam dolazio bilo je brojnih neriješenih problema. Danas kada sam ovdje došao, mogu da konstatujem da u Foči nema zastoja i da se odvijaju svi zajednički poslovi koje smo dogovorili”, rekao je Dodik.

On je dodao da ga raduje činjenica da je u Foči otvoren tekstilni pogon koji zapošljava šezdesetak radnika i najavio mogućnost proizvodnje dijelova namještaja za “Ikeu”.

“To je za sada ideja. Vjerujemo da ovdje postoje svi resursi da se to uradi”, rekao je Dodik.

Srna