Skenlan i Petrović o pouzanosti elektrosnabdijevanja

03.07.2019.     Energetika

Supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan danas je u Banjaluci razgovarao sa generalnim direktorom „Elektroprivrede Republike Srpske“ Lukom Petrovićem o značaju očuvanja pouzdanog elektrosnabdijevanja distrikta, kako za svakodnevni život građana, tako i za njegovu promociju kao mjesta pogodnog za poslovanje i 


O značaju ovog pitanja Skenlan je početkom sedmice razgovarao i sa generalnim direktorom „Elektroprivrede BiH“ Bajazitom Jašarevićem, te je izrazio zadovoljstvo sadržajnošću i nivoom profesionalnosti ovih sastanaka.

Osim sa Petrovićem, Skenlan se danas sastao i sa direktorom Agencije za osiguranje depozita BiH Krešimirom Šoljićem, saopšteno je iz OHR-a.

Skenlan, koji je i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH, tokom susreta sa Šoljićem istakao ključnu ulogu koju je Agencija za osiguranje depozita BiH imala u očuvanju stabilnosti cjelokupnog finansijskog sistema tako što je jačala povjerenje javnosti u domaći bankarski sektor.

Tokom susreta je istaknuto da je obavezno osiguranje depozita do 50.000 KM za građane, te mala i srednja preduzeća u slučaju likvidacije njihove banke, dragocjen zaštitni mehanizam koji omogućava predvidljivost u životima građana, te u poslovanju.

Skenlan je ukazao da to podstiče štednju i doprinosi jačanju kapaciteta banaka za kreditiranje, što je od životnog značaja za svaku tržišnu ekonomiju.

„Dokazana efikasnost i profesionalnost Agencije u osiguranju depozita širom BiH najbolji je primjer institucije na nivou BiH koja radi za dobrobit svih građana. Imajući sve to na umu, neophodno je uvijek isticati značaj očuvanja pune nezavisnosti i profesionalnih standarda ove institucije“, rekao je Skenlan.

Srna