SKANDALOZNO: Djecu poginulih Trebinjaca nazvali potomcima najgoreg ljudskog šljama

23.11.2017.     Kolumne

Bacio je neko kamenčić na prozor džamije. I izbio je skandal. Pres konferencija, na desetine kamera, poruke osude, čudesa živa. I ne bi tu bilo ništa sporno da ovaj događaj nije ispunio naslovne strane svih medija. Srpskih i ostalih.  I svi su imali identične poruke. Osuđujuće naravno i tako treba. Ali, ako su spremni da podignu prašinu i na sva zvona dignu vandalski čin nekog pojedinca, pijanog prolaznika, ljutog tinejdžera…  na tako visoki nivo da u konferenciji učestvuje sva sila bitnih i nebitnih ljudi, zašto se niko nije sjetio da osudi strašne riječi upućene djeci srpskih palih boraca.

Ni mi ni oni drugi. To što oni nisu, i ne čudi. Spremni su da  pred kamerama cijepaju srpske zastave, da vrijeđaju i šalju poruke mržnje, da pred tim istim kamerama Srbe nazivaju genocidnim narodom, prijete i u isto vrijeme  iznuđuju izvinjenja, a mi Srbi kao da igramo po njihovom pravilima.  Bar neki od nas.

Tako je danas na jednom hrvatskom portalu, tačnije dubrovačkom osvanuo sraman tekst na račun protesta podrške generalu Ratku Mladiću organizovanog sinoć u Trebinju. Drznule su se komšije da odu tako daleko i djecu poginulih boraca, Udruženje „Naslijeđe“ iz Trebinja nazovu potomcima ljudskog šljama najgore vrste koji vrlo dobro gaje četničko naslijeđe.

Naslov teksta“Četnici i „početnici“ prosvjedovali u dubrovačkom zaleđu sam po sebi nije im bio dovoljan, pa su osuli po djeci poginulih koji su branili svoje domove i živote ugradili u Republiku Srpsku časno ratujući i poštujući sve kodekse i načela vojevanja.

I niko ništa.

Pitam se samo ko ovde nije normalan?

 

Tekst odražava lično mišljenje autora

error: Zabranjeno je kopiranje!