Sjednica skupštine zakazana za ponedeljak – Anđušić pita ima li skupštinske većine?

30.03.2018.     Vijesti

Sjednica skupštine Grada Trebinja odložena je za ponedeljak 2. paril jer na današnjem zasjedanju nije bilo kvoruma. Kolgij većine  već sinoć je donio odluku o pomjeranju termina sjednice zbog privatnih i službenih obaveza odbornika iz svih partija.

Danas u 10 časova u sali  se osim predsjednika i potpredsjednika Skupštine pojavilo svega četiri odbornika, jedan iz SNSD – a, jedan iz PDP – a, i dva iz SDS – a.

Opoziciji nije jasno šta se promijenilo u toku noći i kako je naprasno došlo do odluke da se sjednica odgodi za iduću nedelju, jer su kako kažu, dopunu materijala dobili juče u 16 časova i tada je sve išlo u pravcu da će se sjednica održati.

PDP – ov Zoran Anđušić zatražio  je od  predsjednika i prisutnih  odbornika većine da objasne kako se za manje od 24 časa desilo da svima „iskrsnu“ neke obaveze, i izrazio sumnju da je došlo do trzavica u vladajućim redovima i da je sjednica zbog toga odložena.

„Očigledno je da danas nije bilo skupštinske većine. Jednostavno čudno je da smo mi juče dobili dopunu skupštinskog materijala gdje  sjasno piše  da će se sjednica održati danas u 10 časova. Šta se desilo od juče popodne do jutros možemo samo da nagađamo ali očigledno je da nema skupštinske većine“, kaže Anđušić.

Predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak kaže da je juče u toku dana značajan broj odbornika zbog privatnih ili službenih razloga bio prinuđen da otkaže svoje prisustvo na skupštini.

„Zbog toga je sinoć na kolegijumu odlučeno   da  se  skupština ipak ne održ danas, ali  s obzirom da će svi ti ljudi završiti svoje privatne ili službene obaveze do kraja nedelje, skupština će nastaviti sa radom već u ponedeljk u 10 časova“, kaže Banjak.

Bojan Šapurić, potpredsjendik Skupštine izjavio je da se ne radi o pucanju koalicije,  i da je u pitanju  neozbiljnost odbornika i pozicije i opozicije i da se nada da će se svi zajedno do ponedeljka uozbiljiti i doći na skupštinsko zasjedanje.

Hercegovina press