Šest nevesinjskih mjesnih zajednica dobilo informatičku opremu

28.02.2017.     Vijesti

Šest nevesinjskih mjesnih zajednica uključenih u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH “ dobilo je danas informatičku opremu vrijednu 16.065 КM.

Nevesinje, oprema

Donaciju su obezbijedile vlade Švajcarske i Švedske preko Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP). Predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Luka, Pridvorci, Bijenja, Кifino Selo, Drežanj i Zovi Do opremu je uručio načelnik opštine Milenko Avdalović.

Zahvaljujući se UNDP-u na uspješnoj saradnji, načelnik Avdalović je naglasio da će donacija pomoći savjetima MZ da kvalitetnije i efikasnije zastupaju građane sa njihovog područja. On je najavio da će opština urediti kancelarije za potrebe mjesnih zajednica i da će nakon provedenih izbora postojati mnogo bolji uslovi za rad izabranih predstavnika. Avdalović je podsjetio da je i opština Nevesinje od UNDP-a dobila set kompjuterske opreme za buduću konferencijsku salu u aneksu zgrade opštinske uprave.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zovi Do Milivoje Pašajlić zahvalio se vladama Švedske i Švajcarske na vrijednoj donaciji. Naglasio je da su proteklih godina savjeti mjesnih zajednica radili volonterski u teškim uslovima, ali sada očekuje da će biti mnogo lakše da prenose zahtjeve građana i apliciraju za projekte.

U nastavku projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ za infrastrukturu u šest nevesinjskih mjesnih zajednica biće uloženo oko 130.000 КM, pri čemu će 30% sredstava obezbjediti opština Nevesinje.

Nevesinje, oprema

Hercegovina press