SDS Ćuriću: Ne sporimo da je prethodna vlast donijela regulacioni plan, ali ne vidimo razlog što ga niste izmijenili

05.04.2021.     Vijesti

Iz Srpske demokratske stranke Trebinje reagovali su povodom izjave gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića da je prethodna vlast donijela regulacioni plan kojim je predviđena sječa parka u naselju Luč.

Ne sporimo činjenicu da je regulacioni plan „Zasad polje“ donešen za vrijeme prethodne lokalne vlasti, ali ne vidimo razlog da on nije izmjenjen Odlukom o izmjenama i dopunama pomenutog plana iz 2019. godine kada ste taj isti plan mijenjali za potrebe izgradnje tržnog centra „КORT“ i parkinga za ovaj objekat. I tada ste izvršili sječu velikog broja stabala na pomenutoj lokaciji“, saopšteno je iz SDS-a. 

Dodaju da je u Službenom glasniku Grada Trebinja od 11.7.2019. godine, broj 5, strana 11, objavljena Odluka o izmjenama i dopunama pomenutog regulacionog plana, koju je usvojila Skupština grada Trebinja, a izglasala skupštinska većina okupljena oko  SNSD-a.
Plan je kažu izradila „Кontura“ d.o.o. Trebinje, projektni biro koji Sds povezuje sa  aktuelnom vlasti.

Nemamo ništa protiv izgradnje saobraćajnice i realizacije ovog plana, ali ne po svaku cijenu.
Кao dokaz za naše tvrdnje objavljujemo sliku pomenutog Službenog glasnika, sliku regulacionog plana u kome je na mjestu današnjeg parkinga planirana zelena površina i link sa videom u kome u januaru 2019. godine vaša vlast najavljuje izmjene plana“, navodi se u reakciji Srpske demokratske straneke.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!