SAVIĆ: Hercegovina zaslužuje ministra!

23.06.2022.     Vijesti

Demokratski savez-DEMOS će, na predstojećim Opštim izborima 2022, u izbornoj jedinici devet, na listi za Narodnu skupštinu RS imati 12 kandidata, a za Parlamentarnu skupštinu BiH, u izbornoj jedinici tri, dva kandidata.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu RS je Spomenko Stojanović iz Foče, a među 12 kandidata su i Srđan Savić i Aleksandra Koprivica iz Trebinja.

Kandidati DEMOS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH su Slavenko Zelenović iz Gacka i Vladimir Ivanović iz Foče.

Na konferenciji za novinare, koja je održana danas u Trebinju, nakon sjednice Regionalnog odbora, jednoglasno je istaknuto da je cilj DEMOS-a na predstojećim Opštim izborima jedno poslaničko mjesto.

To je potvrdio je i Srđan Savić.

srdjan savic.jpg

„Prema istraživanjima i podacima kojim raspolaže DEMOS, naša partija će od oktobra u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati jednog sigurnog poslanika iz Izborne jedinice 9. Prioritetno ćemo se zalagati za poboljšanje infrastrukture u Hercegovini jer je ona osnova svakog privrednog, ekonomskog i turističkog razvoja“, rekao je Savić.

On je istakao da Trebinje kao biser turizma Republike Srpske zaslužuje bolju povezanost sa regionom, a da se Hercegovina mora ravnomjerno razvijati i svakoj opštini treba posvetiti pažnju i rješavati goruća pitanja od prioritetnog značaja.

Zato će i jedan od naših zahtjeva biti da imamo ministra iz naše regije koji će sa oba oka gledati na sve lokalne zajednice iz ove ragije. Nakon toliko godina i Hercegovci su zaslužili da imaju svog predstavnika u Vladi Republike Srpske„, rekao je Savić.

error: Zabranjeno je kopiranje!