Savanović udario na Đokića – Kaže da su socijalistima potrebne korijenite promjene

21.01.2020.     Vijesti

Predsjednik Regionalnog odbora Socijalističke partije za Кrajinu, Izborna jedinica 3 i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SP, Milenko Savanović, smatra da je Socijalističkoj partiji neophodna moralna obnova i da to mora da krene od vrha partije.

Savanović je u objavi na svom Facebook profilu poručio da Socijalistička partija mora da se vrati programima i načelima i vrijednostima za koje se zalažu socijalisti.

„Politika Socijalističke partije i programska dokumenta su duboko utemeljena u najvišim načelima života i rada Hrišćanske Pravoslavne ideologije. Čovjek i njegove potrebe su stožerni temelj te politike. Civilizacijske vrijednosti: Istina, sloboda, pravda, solidarnost, humanost su odrednice i aksiomi te politike. Osjećajni i stvaralački pojedinac je socijalista koji u svojim mislima, osjećanjima, djelima, oslobođen okova vlastitih želja, je taj koji služi ljudima i zajednici u kojoj živi. Čovjek socijalista u sebi ima usađeno razumijevanje i živi osjecaj za vrijednosti kojima je dostojno težiti, usvojen smisao za lijepo i moralno. On mora da razumije motive ljudskih bića, njihove iluzije i njihove patnje, i da tako sagradi pravilan odnos prema ljudima sa kojima se susreće, i prema ljudskoj zajednici. Nažalost, dešavanja u Socijalističkoj partiji su dijametralno suprotna od programskih načela. Duhovna samostalnost i osjećaj pravde pali su na niske grane. Osjećaj dostojanstva i pravo pojedinca nisu vise dovoljno živi. Zarasli su u korov međusobni ljudski obziri zbog „praktičnog“ načina mišljenja koje se poput smrtonosnog mraza nataložilo na ljudske odnose. Zato je potrebna i neophodna moralna obnova Socijalističke partije koja mora krenuti od vrha partije. Ko to ne vidi zabunom je dobio veliki mozak jer za to je dovoljna samo kičmena mozdina“, napisao je Savanović na svom facebook profilu.
Hercegovina press