Sastanak Petrović – Drašković: dogovoreni novi projekti

21.05.2018.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i najveći investitor u Hercegovini, Rodoljub Drašković razgovarali su na temu investiranja u ovaj grad i razvoja regije.

Drašković je istakao da saradnja Gradske uprave i privrednika nikada nije bila skladnija i efiksanija. Za to je,  kako kaže najviše zaslužan gradonačelnik koji je jako operativan i razumije potrebe privrede i realnog sektora.

“ Mnogo je učinjeno ali ovo je tek početak. Pred nama je veliki posao, da zajedno uposlimo ljude, otvorimo nova radna mesta. Da se u Hercegovinu vrate graditelji,  profesori,  inžinjeri, da zaustavimo odliv mlade radne snage, a  sve to možemo zajedno postići dobrom ekonomskom politikom, saradnjom i opredeljenjem da ulažemo u Hercegovinu“, rekao je Drašković.

Gradonačelnik Luka Petrović kazao je da su investicije gospodina Draškovića otvorile grad Trebinje i doprinijele turističkom bumu ove regije, a da će nastavak izgradnje Grada sunca biti prioritet i za Gradsku administraciju koja stoji na raspolaganju najvećem investitoru na Balkanu.

Složili su se da je najvažniji zadatak i gradskih službi i privrede otvoriti nova radna mjesta i spriječiti odliv mladih. To će, kako kažu biti učinjeno nizom projekata što Gradske Uprave, što  zajedničkih projekata koji će biti realizovani u saradnjom  administracije i privatnog sektora.

Petrović i Drašković iskoristili su i prisustvo eminentnih  kardiologa iz Srbije, Crne Gore, Srpske i nekoliko evropskih zemalja da predstave projekat izgradnje privatnog kliničkog centra u Trebinju koji bi se nalazio u Draženskoj Gori u sklopu Grada sunca.

“ Novac je spreman, Grad je pokazao veliko interesovanje i spremnost da pomogne i efikasno odradi dozvole, infrastrukturu… trebamo stručan kadar i predloge. Izgradnju ćemo početi po završetku faze II, odnosno Bijelog grada i sportsko – rekreativnog kompleksa“, rekao je Drašković.

Hercegovina presss