Saobraćaj iz Crne Gore prema Srpskoj danas sa povremenim prekidima

11.03.2018.     Vijesti

Na putu Petrovići-Vraćenovići prema Republici Srpskoj u pravcu Bileće, zbog izvođenja radova saobraćaj će danas biti obustavljan u više navrata, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od 8.30 do 10.30 i od 12.30 do 14.00 časova.

Između Crne Gore i Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, saobraća se jednom trakom naizmjenično za sve kategorije vozila, a saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, na dionicama Brajići-Lapčići i Košljun-Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz korišćenje semafora.

Sinoć su na tom putnom pravcu bile kilometarske kolone u oba pravca zbog nemogućnosti da se semaforskom signalizacijom reguliše prolaz velikog broja vozila zbog čega je putovanje od Podgorice do Budve trajalo sat vremena duže nego inače.

U Crnoj Gori danas se saobraća po suvim putevima, a duž klisura i usjeka mogući su odroni. Oni su apelovali na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Srna