Sa očevog računa skidao novac da igra igrice

23.08.2017.     Vijesti

„U očevom odsustvu sin je iskoristio priliku i skinuo je broj kartice i na taj način je plaćao igrice“, rekao je Laketa danas novinarima u Trebinju.

Maloljetnik je mlađi od 14 godina, a, prema Zakonu o krivičnom postupku, te osobe ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Laketa je ukazao da je jedan od zabrinjavajućih podataka i porast maloljetnika koji su počinili krivična djela.

On je istakao da je u posljednjih sedam mjeseci evidentirano 13 maloljetnika koji su počinili krivična djela, odnosno šest više u odnosu na isti period prošle godine, a 11 maloljetnika kao izvršilaca prekršaja javnog reda i mira, što je za četiri više u odnosu prvih sedam mjeseci 2016. godine.

„Najčešće je riječ o imovinskim krivičnim djelima, te tuči i fizičkom napadu“, istakao je Laketa i dodao da je u Trebinju evidentirano i nekoliko maloljetnika koji konzumiraju opojnu drogu.

On je pozvao roditelje da vode brigu o svojoj djecu i da im se što više posvete, napominjući da je policija u prethodnom periodu održala 54 predavanja u školama o temi maloljetničke delikvencije.

„Očito da je to nedovoljno i u narednom periodu ćemo zajedno sa svim nadležnim ustanovama i institucijama više da radimo po ovom pitanju. Roditelji bi trebalo mnogo više pažnje da posvete svojoj djeci, da su u toku šta rade i gdje se kreću“, istakao je Laketa.

Izvor: Srna