Reklama koja tako dobro opisuje 2020. godinu da ćete se vjerovatno rasplakati

22.11.2020.     Video servis

Amazonova reklama koja  je lansirana kao dio praznične  kampanje zaslužuje da odvojite nekoliko minuta kako biste je pogledali.


U glavnoj ulozi je mlada djevojka, balerina, koja živi za ples, a kojoj su treninge i planove za veliki godišnji nastup pomutila zatvaranja uslijed aktualnih epidemioloških mjera širom svijeta. Ali ona je uporna  u vježbi, a trud ne prolazi neprimjećen, pa tako njena mlađa sestra uz pomoć komšija uspije organizovati  jedinstveni nastup koji će uljepšati večer svim stanarima zgrade.

The Show Must Go On, veliki klasik Queena muzička je pozadina videa i šalje vrlo jasnu poruku kako i u izazovnim vremenima moramo “gurati” dalje i zadržati optimističan duh, čak i u najmanjim dnevnim sitnicama. Mi smo pustili koju suzicu, a vjerovatno  ćete i vi – pogledajte reklamu u nastavku.

 

 

Amazon je izjavio kako su video kreirali kao posvetu neslomljivom ljudskom duhu, a zanimljiva je činjenica da je video režirala Melina Matsoukas koja stoji iza Beyonceinog spota za pjesmu Formation i Rihanninog We Found Love. Mladu balerinu glumi Francuskinja Taïs Vinolo kojoj je uloga u reklami istovremeno i prilika da bude uzor  djevojčicama drugačije boje kože, jer kako sama kaže, dok je odrastala plešući balet nije bila okružena s dovoljno uzora s kojima bi se mogla poistovjetiti.

 

(Journal.hr)

error: Zabranjeno je kopiranje!