Raspisan tender za izgradnju bolnice u Trebinju vrijedan 128 mil KM

02.07.2022.     Tenderi

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske raspisalo je juče tender za projektovanje, izgradnju i opremanje bolnice u Trebinju, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 128,5 miliona КM sa PDV-om.

Bolnica će se graditi po principu „ključ u ruke“, a zainteresovane firme ponude mogu dostavaljati do 15. avgusta.

Vlada Srpske radove planira platiti u najmanje 48 jednakih mjesečnih rata, a tenderom se traže fiksne cijene, odnosno one se neće moći mijenjati tokom perioda važenja ugovora.

Od ponuđača se, osim iskustva u gradnji bolnica, klinika, instituta ili drugih objekata visokogradnje, traži i da su u zadnje tri godine imali barem jedan ugovor vrijedan 40 miliona КM bez PDV-a, da su u zadnje tri godine izveli makar jedan objekat površine 15.000 kvadrata u ovoj oblasti, da imaju najmanje dva građevinska inženjera sa iskustvom na pozicijama rukovodilaca projekta i sa iskustvom u izvođenju ovakvih projekata.

Pri odabiru najpovoljnije ponude najviše će se gledati cijena, ali će ocjena ponude zavisiti i od roka završetka radova, načina plaćanja i garancije na izvedene radove.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je ranije da će gradnja nove bolnice u Trebinju početi u septembru. Bolnica će imati 223 kreveta, dijagnostički blok, poliklinički blok, stacionari i slično.

Kapital

error: Zabranjeno je kopiranje!