Radovi na rekonstrukciji „Nevesinjke“ teku planiranom dinamikom

14.11.2017.     Vijesti

Radovi se na rekonstrukciji i sanaciji Sportske dvorane „Nevesinjka“ odvijaju se planiranom dinamikom i biće završeni ove jeseni.

Paralelno izvođenje radova se vrši i na unutrašnjoj i na vanjskoj sanaciji dvorane.

„KRIVAJA TMK  d.o.o. iz Zavidovića je završila radioničku pripremu nosivih elemenata krovne konstrukcije i u ponedeljak je počela sa ugradnjom. Trenutno se izvodi zamjena lameliranih greda i stubova na ulazu u sportsku dvoranu, nakon čega bi prema utvrđenoj dinamici počeli sa sanacijom krovne konstrukcije i izradom krovnih atika i opšava“, kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović i dodaje da bi se sa demontažom bočnih staklenih stjenki i ugradnjom zidnih panela na toj poziciji trebalo startovati   20. novembra.

 

Drugi član konzorcijuma izvođača radova, HERC GRADNjA iz  Bileće  sa svojim podizovođačima  Aurorom iz  Nevesinja  radi sanaciju unutrašnjih dijelova dvorane, a u toku je sanacija mokrih čvorova, tuš kabina, molerski i keramičarski radovi.

„U toku izvođenja radova i prilikom demontaže površinskih slojeva, svakodnevno se susrećemo sa elementima koji su oštećeni i koje je neophodno iz bezbjednosnih razloga zamijeniti, a koje je bilo nemoguće predvidjeti prije početka projektovanja, ali i izvođenja radova“, rekao je Šiljegović.

On je precizirao da je rok za završetak radova prema Ugovoru 70 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao i da su radovi počeli polovinom oktobra.Podsjetio je da moramo biti svjesni činjenice da će na rok izvođenja radova uticati i vremenske prilike koje su nestabilne za ovo doba godine.

„Sportska dvorana je od ponedeljka, 06.11.2017 godine zatvorena za upotrebu od strane sportskih klubova, Srednjoškolskog centra i rekreativaca, sve do završetka planirane sanacije“, potvrdio je Šiljegović.

Izvor: Opština Nevesinje