Radnici Vodovoda prijete “radikalnim mjerama”

10.07.2019.     Vijesti
Nezadovoljni radnici JP „Vodovod“ AD Gacko koji platu nisu primilio od februara ove godine pisali su čelnicima gatačke opštine, ali i tamošnjim odbornicima, i najavljuju radikalnije mjere.

Na jučerašnjem sastanku uprave preduzeća i predstavnika sindikata zaključeno je da opština Gacko nije ispoštovala data obećanja od zadnjeg štrajka radnika i dogovora sa načelnikom Milanom Radmiloviće, tvrde radnici gataćkog Vodovoda.

„Finasijsko stanje u preduzeću je i dalje veoma teško, zadnja plata je isplaćena u februaru ove godine, a za decembar i januar isplaćeni su minimalci“, stoji u pismu nezadovoljnih radnika gatačkog „Vodovoda“.

Thumbnail

Oni još poručuju da je zbog masovnog nezadovoljstva i ličnog stanja većina radnika primorana da ide na bolovanje te da ovo preduzeće dolazi u situaciju da nema radne snage za obavljanje svakodnevnih poslova.

„S obzirom da ide sušni period i nestašica vode, što će još dodatno pogoditi preduzeće u svakom smislu, ne garantujemo mogućnost daljeg funkcionisanja preduzeća i snabdijevanja građana pitkom vodom“, poručuju nezadovoljni radnici.

U pismu koje je poslato čelnicima i odbornicima u Gacku stoji da do sada nisu mogli stupiti u kontakt sa načelnikom, ali ni sa ostalm funkcionerima pa su primorani da se obraćaju pismenim putem. Mole za što hitnije rješavanje njihovih problema u suprotnom su zaprijetili radikalnijim mjerama.

Atv