Putnici mislili da padaju- iznad Sarajeva se sudarili avion i jato ptica

25.03.2019.     Vijesti
Prilikom slijetanja aviona iz Budimpšete kompanije “Wizz Air” sudarili su se avion i jato ptica, ali je avion sletio na aerodrom u Sarajevu bez problema.

Putnici su bili u strahu nakon udara koji je prema riječima svjedoka bio izuzetno jak i na trenutak se učinilo kao da avion pada.

Na svu sreću ovakve situacije su normalne i nije bilo nikakve opasnosti za putnike u avionu.

– Prilikom slijetanja aviona iz Budimpešte kompanije “Wizz Air” došlo je do sudara sa jatom ptica, ali je uprkos tome avion sletio bez problema.

Danas u 16:10 časova dolazi još jedan avion ove kompanije, koji bi putnike trebao prevesti do Budimpešte, te kojim dolazi tehničko osoblje da izvrši pregled jutrošnjeg aviona.

Zbog svega toga, avion za Budimpeštu umjesto u 11:15 kako je bilo predviđeno, trebao bi poletjeti u 16:40 časova – rečeno je za Radio Sarajevo iz službe za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Čovjek koji se predstavio kao vlasnik golubova, a poznao ih je po prstenovima na nogama, pozvao je službenike sarajevskog aerodroma da mu dopuste da pokupi mrtve ptice, ali su mu rekli da je to nemoguće i da bi se njegov ulazak na aerodrom na takav način smatrao ilegalnim prelaskom granice, javlja agencija Patria.

Radio Sarajevo