Put Trebinje – Ljubinje na čekanju, radi se dionica do Stoca

15.03.2017.     Vijesti

U toku ove godine počeće radovi na rehabilitaciji magistralnog puta Ljubinje  – Stolac, potvrdio je za Hercegovinapress.com načelnik  opštine Ljubinje  Darko Krunić.

“Vlada Republike Srpske obećala je 6,5 miliona maraka da bi se uredio ovaj putni pravac koji je  vrlo frekventn i vrlo  kritičan. U najgorem stanju je dionica na Žegulji gdje imamo kilometarska suženja od 5 metara, pa se šleperi jedva mimoilaze, a česte su i saobraćajne nesreće”, kaže Krunić.

Foto: Ilustracija

Put Trebinje  – Stolac nije rekonstruisan 43 godine. 14 kilometara dionice koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske je u katastrofalnom stanju, a preostala četiri je Federacija ranije završila.
Trebinje – Ljubinje na čekanju

I dok se čeka izlazak mašina i početak radova na dionici ka Stocu, od rekonstrukcije magistralnog puta Trebinje  – Ljubinje ove godine po svemu sudeći neće biti ništa.

Iz Puteva Srpske za poslovni portal Hercegovinapress.com kažu da je u toku je završna faza izrade projektne dokumentacije,  koja podrazumejva izradu glavnog projekta rehabilitacije M6.

“ U zavisnosti od finansijskih sredstava planira se i nastavak radova na ovom putnom pravcu”,  kažu u Putevima Srpske.

U septembru prošle godine, u jeku predizborne kampanje presvučeno je oko četiri kilometra  ove frlo frekfentne saobraćajnice,  na najkritičnijim mjestima. Međutim ostalo je još 50 – ak kilometara puta u jako lošem stanju.

Planovi “Puteva” za 2017. godinu u Hercegovini

U 2017. godini Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske“ planira da izgradi  novi  most  preko rijeke Zavidolke na regionalnom putu R435, Nevesinje – Berkovići. Na preostaloj dužini ovog puta (15,3 km) biće sprovođene aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega (najvjerovatnije u toku 2018. godini) bi se krenulo sa izvođenjem radova modernizacije ovog puta.
Na magistralnom putu M6, Podvrsnik–Ljubinje započeće se aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za rekonstrukciju, odnosno proširenje ove dionice puta.

Hercegovina press