Prvi radni dan: Državljanin BiH usmrtio svog kolegu

16.11.2019.     Vijesti

Policija u Beranima uhapsila je u petak naveče državljanina BiH D.A. (24) nakon što je priznao da je on u četvrtak popodne posjekao stablo koje je palo i usmrtilo njegovog kolegu M.R. (42), takođe državljanina BiH.

“Nakon što smo izvršili uvid u mjestu Mojanska rijeka, mi smo primijetili da nešto nije u redu, a zatim je jedan od četvorice državljana BiH, koje je andrijevičko poduzeće ‘Boj komerc’ angažovalo na šumskim poslovima, rekao je da je on  posjekao stablo koje je palo na M.R.“, rekao je Vijestima sagovornik iz policije u Beranama.

On je kazao da je tužilac naredio da se D.A. pritvori, nakon čega će biti saslušan. „Njemu je stavljeno na teret krivično djelo ‘Teško djelo protiv opšte sigurnosti'“, rekao je sagovornik iz policije.

Četiri državljanina Bosne i Hercegovine prije samo nekoliko dana došli su na probni rad u Andrijevicu, i u četvrtak im je, kako je rečeno iz policije, bio prvi radni dan. Kada je jedan od njih poginuo nakon što je drvo palo na njega, ostala trojica su najprije izjavila da je drvo bilo posječeno i naslonjeno na drugo stablo, i da je, pokrenuto vjetrom, potom palo na njihovog kolegu.

Izvor: Bljesak