Privredna komora Srbije organizovala prijem u Mostaru

10.04.2018.     Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija na međunarodnom sajmu privrede u Mostaru predstaviti u najboljem svjetlu i da će na ovoj manifestaciji učestvovati šezdesetak srpskih kompanija.


Vučić je istakao da je za Srbiju Mostar važan, kao i Sarajevo i Banjaluka, te pozvao privrednike da razgovaraju i sarađuju.

“Nećemo da pričamo ni o puškama, ni o topovima, već o automobilima, softverima i onome što je budućnost. Mi u Mostaru imamo prijatelje i doći ćemo i iduće godine”, rekao je Vučić na svečanom prijemu u Mostaru koji organizuje Privredna komora Srbije.

On je naglasio da će sutra u Mostaru biti predstavljeni, ne samo privreda, nego i dobri odnosi BiH i Srbije.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je u Mostar stiglo 500 srpskih privrednika koji će u ovom gradu razgovarati o ulaganjima u budućnost.

“Jedni bez drugih ne možemo. Mnogo smo male ekonomije. Samo zajedno možemo da uspijemo na velikim svjetskim tržištima”, istakao je Čadež.

Prijemu koji je održan u hotelu ”Mepas” u Mostaru su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, brojni predstavnici vlasti, privrednika i drugih zvanica.