Predložen budžet energetskog regulatora 2,5 mil KM

28.02.2018.     Energetika

Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za ovu godinu iznosi 2.524.506 KM, rekao je danas predsjednik ove komisije Vladislav Vladičić.

Vladičić je, obrazlažući ovaj prijedlog u Narodnoj skupštini Srpske, rekao da su prihodi i rashodi planirani u tom istom iznosu.

On je naveo da su investiciona ulaganja u ovoj godini planirana u iznosu većem od 224.000 KM, što je više za 9,96 odsto u odnosu na prošlu godinu radi izgradnje zgrade za potrebe ovog regulatora.

U Prijedlogu budžeta navodi se da najveću stavku u prihodima od 2,52 miliona KM čine prihodi od regulatornh naknada od korisnika dozvola za obavljanje energetskih djelatnosti, koji čine više od 99 odsto ukupnih prihoda.

Prijedlogom budžeta Regulatorne komisije za energetiku za ovu godinu planirano je smanjenje rashoda za 0,04 odsto, koliko iznosi i smanjenje potrebnih prihoda za finansiranje radi obavljanja poslovne aktivnost ove komisije.

Najveću stavku na rashodovnoj strani čine troškovi zarada, naknada zarada i ostalih ličnih rashoda u iznosu većem od 1,9 miliona KM.

Srna