Prebilovci: Izgradnja višenamjenskog sportskog terena

30.05.2018.     Vijesti

Crkvena opština čapljinska oživjela je inicijativu za izgradnju višenamjesnog sportskog terena u Prebilovcima, u neposrednoj blizini hrama Vaskrsenja Hristovog. Dokumentacija za izgradnju prvog i jedinog sportskog terena i budućeg okupljališta mladih je urađena.

Sportski teren, sa pratećim prostorima, bio bi izgrađen na parceli od oko 2.500 metara kvadratnih i naslanjao bi se na duhovni kompleks. Rekreativni loptaški sport, za mlade, samo je želja.

Jovo Reljić, iz naselja Tasovčići, kaže da bi dolazili često na teren, a da se sada okupljaju oko crkve.

Procijenjena vrijednost univerzalnog sportskog terena iznosi oko pedeset hiljada maraka. Zemljište je MZ Prebilovci ustupila opština Čapljina.

„Načelnik je dao saglasnost za teren, odnosno, prostor na kome se nalazimo, i učestvovaće doniranjem rasvjete“, kaže čapljinski paroh Marko Gojačić.

Želja Prebilovčana je da uskoro postanu i domaćini sportskih takmičenja. Očekuju podršku sportskih klubova i institucija.

„Nadamo se da bismo uz pomoć Božiju i uz pomoć dobrih ljudi, mogli da imamo sportska druženja i sportske turnire, i da jednostavno budemo okupljeni oko hrama i Prebilovačkih mučenika“, dodaje Gojačić.

On je potvrdio da imaju podršku pojedinih proslavljenih sportista i Udruženja „Srbi za Srbe“. Do obezbjeđenja potrebnog novca, početni zemljani radovi, trebalo bi da budu urađeni tokom ljeta.

Rtrs