Potpisani ugovori: Grad Trebinje stipendira 100 studenata

15.04.2019.     Vijesti

Gradska uprava Trebinje potpisala je danas ugovore o dodjeli stipendija sa 100 studenata sa područja grada, za šta je lokalna vlast iz budžeta izdvojila 140.000 KM.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da visina stipendije, koja će biti dodijeljena studentima u zavisnosti od prosjeka ocjena, iznosi od 250 do 100 KM.

„Deset studenata je dobilo stipendiju u iznosu od 250 KM, deset od 200 KM, trideset od 150 KM, a 50 studenata će ove godine primati stipendiju od 100 KM“, naveo je Ćurić.

Ćurić je istakao da su prilikom odluke o dodjeli stipendija najvažniji kriterijumi bili prosjek i socijalni status studenata.

„Ako su roditelji imali primanja veća od 1.700 KM, ti studenti nisu mogli da dobiju stipendije. U razmatranje su uzeti kriterijumi ukoliko su studenti djeca bez jednog ili oba roditelja, odnosno ako su oni ili roditelji invalidi“, rekao je Ćurić.

Student treće godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Sara Hamović dobila je stipendiju od 150 KM.

Ona je naglasila da joj stipendija mnogo znači, ne samo kao finansijska podrška, već i kao poruka gradske vlasti da stoji iza svih studenata.

Hamovićeva je zahvalila za podršku gradonačelniku i Gradskoj upravi.

Srna