Porodica Makera dobila novi dom

26.06.2022.     Vijesti

Višečlana porodica Makera iz LJubinja danas je, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“, dobila novu kuću u vrijednosti od oko 110.000 KM.


Predstavnik Organizacije Miloš Adžić rekao je Srni da je ova organizacija prije godinu i po dana stupila u kontakt sa porodicom Makera iz LJubinja, koja ima šestoro djece.

„Mi smo izrazili interesovanje da im pomognemo i oni su to prihvatili. Uspjeli smo da ih uselimo u novi dom. Opremili smo prizemlje kuće u potpunosti i četiri sobe“, rekao je Adžić.

On je dodao da je Udruženje privrednika istočne Hercegovine ranije ovoj porodici kupilo zemljište i izgradilo temelje kuće, a ova organizacija je dovršila kuću.

Adžić je podsjetio da ova organizacija pomaže višečlanim socijalno-ugroženim porodicama širom Balkana, navodeći da će do kraja godine novi dom dobiti porodica Bratić iz Bileće, a pomoći će izgradnju kuće i porodici Milović iz iste opštine.

Otac Gojko i majka Dušica Makera iz LJubinja imaju šest sinova.

Dušica je izjavila novinarima da je ovaj dan za nju najsrećniji jer su, nakon 17 godina podstanarskog života konačno uselili u svoj dom.

Srna

error: Zabranjeno je kopiranje!