Porodica Bratić iz Bileće uselila u novu kuću

11.03.2023.     Vijesti

Predstavnici Humanitarne organizacija „Srbi za Srbe“ uručili su danas ključeve nove kuće porodici Bratić iz Bileće sa četvoro djece, čiju izgradnju i opremanje su pomogli sa oko 108.000 КM, izjavio je Srni predsjednik te organizacije za Republiku Srpsku Saša Vignjević.

-Porodica Bratić danas je useljena u novu kuću u Bileći koja je kompletno završena u humanitarnoj akciji organizacije „Srbi za Srbe“, koja je finansirala i opremanje kuće – rekao je Vignjević.

On je pojasnio da je porodica Bratić izgradila prizemlje kuće, a da su oni pomogli da se izgradi još jedan sprat, da se kuća pokrije, postavi stolarija i opremi namještajem.

Vignjević je istakao da su u njihovoj humanitarnoj akciji učestvovali brojni privrednici iz Bileće i Trebinja, kao i Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, Grad Trebinje i građani jer je organizovano i nekoliko humanitarnih događaja u Bileći i Trebinju.

On je naglasio da organizacija „Srbi za Srbe“ sve više pomaže u Hercegovini, podsjetivši da su i prošle godine izgradili kuću za jednu porodicu u Ljubinju.

Vignjević je najavio da planiraju uskoro da organizuju i veliko donatorsko veče u Trebinju za pomoć najvjerovatnije za dvije porodice iz tog grada, te podsjetio da su lani donirali ultrazvučne aparate domovima zdravlja u Bileći i Ljubinju.

Porodica Bratić do sada je živjela u udaljenom i nepristupačnom bilećkom selu Brestice, od koga je škola za djecu bila udaljena kilometrima.

Porodicu Bratić čine bračni par Miro (35) i Ivana (32) i njihova djeca – trinaestogodišnji Vidak, desetogodišnji Tomo, osmogodišnja Jelena i četvorogodišnji Radovan.

Oba roditelja su nezaposlena, a otac se bavi stočarstvom i jedino primanja im je dječiji doplatak od 160 КM.

Srna

error: Zabranjeno je kopiranje!