Polugodišnja dobit HET-a PET MILIONA KM

03.08.2021.     Energetika

Preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” u prvih šest mjeseci ostvarilo je dobit od pet miliona KM, potvrdio je izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija.

Tamindžija je istakao da je dosadašnja ostvarena proizvodnja, bez obzira na neraspoloživost jednog od agregata u HE “Dubrovnik”, u skladu sa energetskim bilansom.

On je dodao da je ovo preduzeće  u najvećem investicionom ciklusu od osnivanja.

Završavaju se šetališta uz obalu rijeke, kao i zatvoreni bazen i rezervoar Vrelo oko, intenziviraju aktivnosti na betoniranju tunela Nevesinje-Dabar i Fatnica-Bileća u projektu ‘Gornji horizonti’, čime će se stvoriti uslovi za izgradnju HE ‘Bileća’”, rekao je Tamindžija.

Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora sa Kineskom bankom za izgradnju brane Pošćenje, mašinske zgrade za HE “Dabar”, dalekovoda i kanala kroz Dabarsko polje, objavljeno je sajtu HET-a.

Prema njegovim riječima, svi uslovi za ovu investiciju već su dogovoreni.

Osim pomenutih  projekata, Tamindžija dodaje  da su završeni i istražni radovi za izgradnju mosta u sklopu velike obilaznice oko Trebinja i da se uskoro očekuje intenzivniji nastavak aktivnosti na ovom gradilištu.

On  ističe  da će HET ostati stub razvoja regije i da će bez obzira na poteškoće koje izaziva stanje na globalnom tržištu, svi započeti infrastrukturni projekti biti uspješno realizovani, uz nadu da će ovogodišnji poslovni rezultati biti dobri.

 

error: Zabranjeno je kopiranje!