Podrumi Vukoje završili izgradnju najmodernije destilerije i uljare u regionu

30.05.2018.     Privreda

Podrumi Vukoje završili su radove na izgradnji svoje najmodernije opremljene destilerije i uljare u region, piše Akta.ba

Objekat je izgrađen u Trebinju na lokalitetu Zasad Polje uz korito rijeke Trebišnjice, gdje se nalazi i maslinjak Vinarije Vukoje u kojem imaju 1.000 stabala maslina, sa sortama koje se najviše koriste za proizvodnju maslinovog ulja. Prošle godine Podrumi Vukoje obavili su svoju drugu berbu maslina na zasadima sa pet italijanskih sorti koje uzgajaju.

Riječ je o prvom maslinjaku na području Zasad Polja i u tom dijelu Hercegovine sa pet sorti koje u punom rodu mogu dati i do 5000 jedinica.

Podsjećamo, destilerija će služiti i za proizvodnju novih sortnih rakija.

Radovan Vukoje, vlasnik vinarije  je ranije kazao da će pored vrhunskih vina, a zahvaljujući izgradnji najmodernije destilerije, plasirat i voćne rakije, ali i likere od aromatičnih hercegovačkih trava.

„Uz pomoć njemačke tehnologije, koja je u svijetu priznata kao najbolja za obradu destilata, a koju ćemo mi implementirati u našoj novoj destileriji, radit ćemo obradu destilata. Radićemo ju na principu koji se radi na sjeveru Italije, a to je da se od svake sorte grožđa pravi i posebna loza. U planu je da plasiramo oko 20 novih destilata. Razvijanje destilerije i uljare omogućit će brzu preradu i kvaliteniji rad u primarnom dijelu”, kazao je Vukoje.

Ovakav način obrade jedinstven je na našem području što će garantirati i vrhunski kvalitet proizvoda, najavili su iz Vinarije.

Akta ba