Podrumi Andrija i Vinarija Anđelić na CEEC EXPO sajmu u Ningbu, Kina

10.06.2019.     Vijesti

Članice Turističkog klastera Hercegovina Podrumi Andrija i Vinarija Anđelić učestvuju na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji se održava od 08. do 12. juna 2019. godine u gradu Ningbo (NR Kina).

Ova izložbena manifestacija se organizuje u okviru inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region).

Vinarija Anđelić već treći put učestvuje na Foregin Trade EXPO u Ningbo-u. Pored otvaranja tržišta za hercegovačke proizvode u Kini, naš cilj je i sama promocija istih. Iako već sarađujemo sa kineskim distributerom koji uvozi naša vina, iz godine u godinu interesovanja postaju veća, a kvalitet prepoznatljiv, otrkila nam je Milena Anđelić.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što i ove godine predstavljamo naša vina i regiju na CEEC EXPO sajmu u Ningbu. To ima jako veliki značaj za nas vinare iz Bosne i Hercegovine i samo učestvovanje na takvom događaju govori o našem kvalitetu, koji se polako ali sigurno prepoznaje u svijetu. Ponosni smo jer smo jedni od prvih iz naše regije koji izvozimo vino u Kinu. Također, možemo reći da smo zadovoljni izvozom naših vina koji raste iz godine u godinu te smo sretni da se čari i dobra vina iz naše male Hercegovine prepoznaju i piju u velikoj Kini rekao je Miro Ćorić.

Izvor: Turistički klaster Hercegovina