Podrška tekstilnoj industriji u Bileći

26.03.2019.     Vijesti

Vlada Republike Srpske će u narednom periodu sagledati mogućnosti da sa potencijalnim investitorima razgovara o ulaganjima u tekstilnu industriju u Bileći, istakao je ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević.

Petričević je, nakon sastanka sa načelnikom Bileće Miljanom Aleksićem, istakao da će u narednom periodu razgovarati sa predstavnicima Ministarstva privrede Srbije o potencijalnom investitoru u tekstilni sektor u ovom mjestu.

“Osim uobičajenih aktivnosti koje Ministarstvo vodi prema privrednoj zajednici kroz rasterećenje same privrede, radi stvaranja bolje klime za nove investitore, naš cilj su i nova zapošljavanja i povećanje plata u realnom sektoru”, naveo je Petričević.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je tekstilna industrija u Bileći jedna od svijetlih tačaka bilećke privrede.

On je izrazio nadu da će uz pomoć Vlade Republike Srpske biti omogućena nova zapošljavanja, naročito ženske radne snage.

“Imali smo poslovni sastanak na kojem smo ministru predstavili čime raspolažemo. Najviše smo govorili o tekstilnoj industriji u Bileći koja ima moderne pogone i nadam se da će se uključiti Vlada kako bi se zaposlila ženska radna snaga”, naglasio je Aleksić.

Petričević i Aleksić posjetili su tekstilno preduzeće “Pčelica Maja” u Bileći i razgovarali sa vlasnikom fabrike Majom Arsenijević.

Arsenijevićeva je istakla da su zadovoljni uslovima za preduzetništvo u Bileći i da u njihovim pogonu radi 25 radnica.

“Naš cilj je bio da gradimo priču o ženskom preduzetništvu i da pomognemo ženama u srednjim godinama koje su u vrijeme kada smo mi započinjali proizvodnju ostale bez posla, pa je naša fabrika njima bila prilika za novo radno mjesto”, istakla je Arsenijevićeva.

Ona je zahvalila resornom ministarstvu što će i u narednom periodu pružati podršku ženskom preduzetništvu.