Podignuta optužnica protiv Spasa Milišića

08.05.2018.     Vijesti

Okružno javno tužilaštvu u Trebinju je podiglo optužnicu protiv Milišić Spasa, rođenog 1988. godine u Trebinju,  zbog krivičnog djela Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 1.) Krivičnog zakonika Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelima Teška tjelesna povreda iz člana 132. stav 1. KZ RS , Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. KZ RS i Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 1. KZ RS, a sve u vezi sa članom 56. istog Zakonika. U navedenoj optužnici predloženo je i produženje pritvora optuženom.

Sudija za prethodno saslušanje, Okružnog suda u Trebinju je rješenjem od  04.05.2018. godine ,potvrdio sve tačke navedene optužnice.

Vijeće Okružnog suda u Trebinju, je dana 08.05.2018. godine, nakon održane sjednice vijeća, , donijelo  odluku o produženju pritvora optuženom, koji pritvor je istom bio određen rješenjem sudije za prethodni postupak ovog suda, od 13.02.2018. godine i produžen rješenjem krivičnog vijeća ovog suda od 08.03.2018. godine, tako da po ovom rješenju pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže 3 (tri) godine, od dana potvrđene optužnice, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti po isteku svaka 2 (dva) mjeseca, od dana donošenja poslednjeg rješenja o pritvoru, a ukoliko u navedenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu.

Optuženom je produžen pritvor zbog pritvorskog osnova iz člana 197 stav 1. tačka g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Milišić je u februaru u ugostiteljskom objektu Merlot ubio Nemanju Šupljeglava.

Hercegovina press