Počinje gradanja sportskog kompleksa sa zatvorenim bazenom, dvoranom i vanjskim terenima

28.10.2017.     Privreda

U sklopu izgradnje Grada sunca II faza počinje gradnja sportskog kompleksa koji će biti smješten pored Akva parka ( na strani prema gradu). Kompleks će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara i imaće sve potrebne sadržaje za pripreme sportskih kolektiva, ali i rekreaciju i opuštanje.

U kompeksu će se nalaziti sportska dvorana, zatvoreni bazen, hale za borilačke sportove, fitnes centri, dva vanjska terena za košarku, dva za odbojku, dva za tenis, jedan za mali fudbal i jedan za rukomet.

Sportski centar će raspolagati i sa 160 kreveta i moći da smjesti profesionalne  sportiste i klubove, a kapaciteti terena (unutrašnjih i vanjskih) biće dovoljni za organizovnje takmičenja i prvenstava.

Rok za izgradnju je 1. jun 2018. godine.

Sa druge strane  Akva parka (prema Dužima) u  kompleksu Grada sunaca već se uveliko radi na izgradnji rezidencijalnih apartama i vila sa akumulacionim jezerom i  koloseumom.

Vrijednost cjelokupne investicije je 50 miliona evra.

Na pitanje da li je plan da sve bude goovo do iduće sezone preambiciozan predsjednik poslovnog sistema  „Swisslion Takovo“, investotor Rodoljub Drašković odgovora:

„Novac je  već obezbeđen, iz Poslovnog isistema „Swisslion Takovo“, a ne iz kredita. Svi poslovi su  ugovoreni, a izvođači radova su ušli na teren. Angažovana je sva domaća građevinska i prateća operativa i ako nas vreme posluži ne postoji ni jedan razlog da sve ne bude gotovo do 1.juna iduće godine“.

I tu nije kraj projekta. Odmah po završetku II faze, nakon turističke sezone 2018. godine Drašković nastavlja posao izgradnjom tržnog centra na četiri nivoa.

Pristup Gradu sunca biće omogućen i iz vazduha jer će se uz tržni centar uporedo graditi i heliodrom i podzemne  garaže za parking.

Tako će i bez novih investotora ovaj dio grada opravdati naziv Novo Trebinje, a priču o zainteresovanim privrednicima spremnim da ulažu u Trebinje potvredio je i Drašković koji svakodnevno na ovu temu razgovara  sa potencijalnim  ulagačima iz svijeta.

Da li će se neki od njih pridružiti i novac uložiti u Novo Trebinje još se ne zna ali je srpski kralj čokolade odlučio da na Draženskoj gori investira i gradi  objekte o kakvim je Trebinje unazad nekoliko godine moglo samo da mašta.

Hercegovina press