Počeo sa radom novi internet portal Teologija.net

05.03.2018.     Vijesti

Internet portal teologija.net počeo je danas sa radom, a cilj ovog teološkog internet magazina je promovisanje kulture kritičkog teološkog mišljenja u digitalnom dobu, navodi se na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Portal ima tri osnovne rubrike: autografi, dijalozi, prevodi i prepisi.

Na novopokrenutom internet portalu pojašnjavaju da je razlika između prve i treće rubrike u tome što prvu čine autorski tekstovi, komentari i eseji njihovih saradnika, koji su pisani za portal, dok posljednju rubriku čine prevodi ili već objavljeni tekstovi koji nisu bili dostupni javnosti, posebno ne na internetu, a značajni su i zanimljivi.

„S obzirom na to da portal nastoji da neguje kritički stav, naši autori i urednici imaju punu slobodu kada je reč o izboru tema i načinu na koji se te teme obrađuju. Portal nema bilo kakve ideološke ili druge preference. Čvrsto verujemo u dijalog unutar teologije kao i teologije sa drugim humanističkim, društvenim, prirodnim naukama, kao i u potrebu prožimanja teologije i umetnosti, i upravo to uverenje suštinski određuje našu uređivačku politiku“, ističu na portalu teologija.net.

Srna