Počeo prvi Invest forum, biće predstavljeni i potencijali Trebinja

19.09.2023.     Vijesti

Poslovna zona „Volujac“ biće predstavljena na prvom Invest forumu „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“, koji se danas održava u Banjaluci, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao da je riječ o veoma značajnom događaju, koji je okupio više od 300 privrednika iz 20 zemalja iz Evrope i svijeta, kojima će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem da se uvežu domaći i privrednici iz inostranstva.

„Forum je prilika za uspostavljanje veza sa investitorima koji su se opredijelili da ulažu u Republiku Srpsku. Osim Poslovne zone ‘Volujac’, Trebinje može da ponudi i investicije u prvu slobodno zonu u Repzblici Srpskoj, čije je infrastrukturno opremanje u toku“, dodao je Ćurić.

Kao prednosti ulaganja u Trebinje, Ćurić je naveo da se naš grad nalazi sa samoj granici sa Evropskom unijom i Crnom Gorom, u neposrednoj blizini luka i aerodroma, što je osnova za sve ozbiljnije investicije.

„Sve institucije Grada su na raspolaganju zainteresovanim investitorima. Donijeli smo neophodne odluke kojima se potencijalnim investitorima, koji otvaraju nova radna mjesta u realnom sektoru, omogućuju maksimalni benefiti što se tiče troškova, ali i ubrzana procedura rješavanja samog predmeta, to jest onoga što je u nadležnosti Grada“, poručio je Ćurić.

Forum „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Grad Trebinje

error: Zabranjeno je kopiranje!