Počeli radovi na izgradnji treće trake ka gradskom groblju

26.06.2024.     Vijesti

U Trebinju su počeli radovi na izgradnji treće saobraćajne trake na skretanju prema kapeli i Gradskom groblju Podgljivlje, a izvode ih „Hercegovina putevi“.

U pitanju je dugo očekivano rješenje saobraćajnog problema u ovom dijelu grada, kako bi se što više izbjegle gužve u kretanju vozila kada se obavljaju sahrane i parastosi.

„Treća traka će značajno olakšati isključivanje i uključivanje vozila prema kapeli i groblju, gdje nerijetko zna doći i do saobraćajnog kolapsa“, pojasnio je Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove grada Trebinja.

Napominjući da problem saobraćaja na ovoj raskrsnici nije rješavan već duže vrijeme, on dodaje da se očekuje da se za tridesetak dana na ovom dijelu puta značajno smanje saobraćajne poteškoće.

„Predviđeno je da se izgradi odvajanje lijevo od Trebinja ka kapeli i proširenje ulice ka groblju za još jednu traku“, precizirao je Radović. Dodaje da postoji još nekoliko problema u oblasti putne komunikacije u gradu, te da će se u najskorije vrijeme krenuti i u njihovo rješavanje.

NN

error: Zabranjeno je kopiranje!