Pijani pripadnik Granične policije BiH na službenom zadatku seksualno napao stjuardesu

27.03.2019.     Vijesti

Jedan pripadnik Granične policije BiH osramotio je i sebe i agenciju kada je poslan u inostranstvo kao pratnja jednog državljanina BiH, koji je po potjernici te zemlje uhapšen u Austriji, jer se, umjesto zadatku koji  mu je povjeren  posvetio alkoholu i agresivnom udvaranju stjuardesi u avionu  što je na kraju završilo njegovim hapšenjem, piše sarajevski “Dnevni avaz”.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je ovom listu kako se bizarni incident dogodio 20. marta kada su dvojica graničnih policajaca poslani u Beč, gdje su od austrijske policije trebali preuzeti izvjesnog  Dragana Guduraša, uhapšenog u Austriji zbog krivičnih djela koja je počinio u BiH.

Jedan od dvojice graničnih policajaca, koji je bio u službenoj uniformi, u avion za Beč stigao je vidno pijan. Nakon što se ukrcao potpuno je izgubio samokonotrolu te je u jednom trenutku nasrnuo na stjuardesu i počeo je vrijeđati i seksualno zlostavljati, točnije hvatati za pozadinu.

Kako prenosi sarajevski list uzaludni su bili pokušaji njegovog kolege iz Granične policije BiH da ga obuzda i primiri, a bez rezultata ostala su i upozorenja osoblja aviona Austrian Airlinesa.

Umjesto da se smiri, pijani je policajac započeo s fizičkim obračunom i s drugim osobama u avionu.

Po slijetanju u Beč pilot je pozvao policiju, koja je uhapsila pripadnika Granične policije BiH i odvela ga na triježnjenje. Direktor Galić je izjavio kako je protiv problematičnog policajca odmah pokrenuta istraga, a otvoren je i disciplinski postupak.

Sada se suočava s optužbama za nesavjesno obnašanje službenih zadataka,  narušavanje javnoga reda i mira posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom ili drugom aktivnošću kojom se narušava ugled Granične policije BiH.

Iz te policijske agencije su kratko prenijeli kako su pripadnici Granične policije BiH ogorčeni zbog sramote koju im je nanio kolega na službenom zadatku.