Petrović zahvalio srpskim predsjednicima na podršci i pomoći

10.04.2018.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović zahvalio je danas predsjednicima Republike Srpske i Srbije, Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću na bezuslovnoj podršci i značajnoj materijalnoj pomoći Hercegovini i Trebinju.

On je istakao da su njihovi odnosi i saradnja na izuzetnom nivou naglašavajući da su obojica izloženi jakim pritiscima ali podrška naroda pokazuje im da su na pravom putu, a njihova  višegodišnja saradnja i djela vidljivi su svima.

Obraćajući se pred više hiljada građana Trebinja i Hercegovine na Trgu slobode, Petrović je naveo da Vučić i Dodik nisu došli u Trebinje sa riječima, već sa djelima.

„To su pokazali gradnjom vrtića, zatim planiranom izgradnjom duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i podrškom mnogim drugim projektima koji će biti realizovani u naredne dvije godine“, istakao je Petrović.

Gradonačelnik je danas dobio obećanje od predsjednika Vučića da će Srbija u rekonstrukciju Starog grada uložiti 2 mil evra, 800. 000 sada, a ostatak kad budu gotovi projekti.

Gradonačelnik je danas ugostio i premijerku Željku Cvijanović, ministra energetike Petra Djokića, generalnog direktora Elektroprivrede Srpske Željka Kovačevića, košarkaša Dejana Bodirogu, načelnike istočno hercegovačkih opština, narodne poslanike, te brojne zvanice iz političkog, društvenog života Srpske.

Hercegovina press