PETROVIĆ: U roku od dvije nedelje posao za 15 lica iz porodica gdje niko ne radi

11.05.2018.     Vijesti

Gradonačelnik  Trebinja Luka Petrović najavio je danas da će u roku od dvije nedelje u ovom gradu biti zaposleno  15 lica iz porodica gdje niko ne radi. Precizirao je da se radi o porodicama koje imaju troje maloljetne djece, nakon čega će na red za prioritetno zaposlenje doći porodice sa dvoje maloljetne djece gdje ne rade oba roditelja.

„Svaka porodica u Trebinju mora da ima bar jednu normalnu platu, i da živi dostojanstveno od svog rada i to je prioritet ove administracije“, rekao je Petrović.

On je dodao da će članovi  ovih porodica sa kojima je već obavio razgovor , otac ili majka,  biti zaposleni u neki od privrednih subjekata u Trebinju i svima će biti obezbijeđen radni odnos.

Na ovaj način gradonačelnik Trebinja nastavlja da prioritetno sprovodi socijalnu politiku po kojoj je, uvođenjem Fonda solidarnosti i različitih programa  pomoći ugroženima postao poznat u regiji i BiH.

Socijalna politika bila je okosnica  i koalicione platforme, SNSD – a, DNS – a, SP – a, Ujedninjene Srpske , radikala i penzionera   2016. godine.

Hercegovina press