Petrović: Sa Draškovićem korektna saradnja – gradske službe efikasno rade svoj posao

20.11.2017.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović poručio je večeras osvrćući se na pismo  predsjendika Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“  Rodoljuba Draškovića da je provjerio rad svih službi u Gradskoj administraciji i da su sve pokazale odgovornost i ažurnost u radu, poštujući zakonske procedure i rokove.

On je gostujući na Radio Trebinju istakao da je Koncern Swisslion Takovo   veoma važan za Grad Trebinje ali da,  kao i svi ostali privredni  subjekti u gradu i Grad sunca  mora da poštuje propisana pravila.

„Ako postoje sporne stvari u zakonu koje usporavaju ili otežavaju poslovanje možemo promijeniti  zakon, ali to možemo postići samo zajedničkim radom i razgovorom. Kvalifikacija da nismo operativni nije tačna, čak šta više danas sam provjerio u nadležnim odjeljenjima  koji su vrlo ažurni i  informacije su otišle u Swisslion kompaniju i na njima je  potez  jer tamo postoje  neke zloupotrebe zemljišta ali ponavljam dogovorom i  uz poštovanje procedura sve može da se riješi“, rekao je Petrović.

On je istakao da je vrlo dobro za grad što se u Trebinju grade tako impozantni objekti poput Varoš čaršije i sporsko – rekreativnog kompleksa ali da sve mora biti u skladu sa zakonskim procedurama.

Govoreći o odnosu sa Draškovićem gradonačelnik  kaže da sa nejvećim investitorom u Hercegovini nikada nije imao problema i da su zajencički napravili planove gradnje za 2017. i 2018. godinu koje će grad adekvatno ispratiti.

„Imamo korektan odnos  i dogovorili smo planove za 2017. i 2018. godinu i dogovorili smo da jedan dio zemlje zamijenimo sa njim ali taj dio koji će pripasti nama da mi uredimo u smislu parkinga  jer nama nedostaje parking. I mi ćemo napraviti tamo 3 –  4  hiljade kvadrata parkinga i tamo će biti oko 100 parking mjesta sveukupno i već smo to stavili kao plan kapitalnih ulaganja za 2018. godinu“, rekao je Petrović u intervjuu za RT.

Hercegovina press