Petrović je najavio da će nastaviti , kao i do sada, obavaljajući odgovorne funkcije da mu na prvom mjestu budu rad i disciplina u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata.On je istakao da njega i njegove saradnike u ovom preduzeću očekuje mnogo rada, intenziviranje investicionih projekata i stabilizovanje rada u svim zavisnim proizvodnim i distributivnim preduzećima.

Petrović se juče na sjednici Skupštine Grada oprostio od svojih saradnika i odbornika, poručujući da će im i ubuduće biti na raspolaganju za  ostvarivanje zacrtane ideje – da se u Trebinju živi bolje i da ovaj grad postane još prepoznatljivi u cijelom regionu.

On je najavio  da će,  do prijevremenih izbora, koji će biti održani najkasnije u roku od 90 dana, funkciju gradonačelnika obavljati njegov dosadašnji  zamjenik Mirko Ćurić.

Petrovića je na dužnosti v.d. generalnog direktora u petak imenovao nadzorni odbor ovog preduzeća, koji je prethodno usvojio ostavku Radmile Čičković, koju je podnijela, kako je navela, iz ličnih razloga.

Čičkovićeva će, prema nezvaničnim saznanjima preuzeti dužnost pomoćnika budućeg ministra finansija u Vladi Republike Srpske.