PETROVIĆ: Opozicija u Trebinju nema budućnost

18.12.2017.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja  Luka Petrović izjavio je danas da opozicija u ovom gradu nema budućnost jer je vrlo teško biti opozicija dobrim idejama, programima i projektima koje  sprovodi gradska vlast uz podršku  skupštinske većine.

„Ovakvim radom kakav smo mi započeli opozicija u Trebinju nema budućnost jer je suludo biti opozicija nečemu,  kad je neko imao priliku pa nije radio, a kada mi radimo sa 16 programa, sa najvećim investiconim budžetom, suludo je da budete opozicija“, rekao je Petrović.

On je komentarišući izlazak SDS – ovog odbornika Dušana Kovača iz ove partije zaključio da se ne radi o pojedinačnom činu jer je Kovač već 4 – 5  odbornik u ovom sazivu  koji je,  kakao kaže odlučio da podrži dobre ideje i koji ne želi više da bude opozicija vlasti koja radi i stvara.

Petrović ističe da sa Kovačem nije pregovarao niti mu je poznato kako će ubuduće djelovati ali poručuje da su od njega i svih ostalih odbornika spremni da čuju sve konstruktivne ideje.

„Očekujem da će Kovač podržati dobre stvari. Da li  će se priključiti nekoj partiji to morate pitati njega,  Nismo imali razgovore te vrste“, rekao je Petrović.

Bivše stranačke kolege Kovaču su poželjele bez teških riječi puno sreće u daljem radu, ne želeći da o dojučerašnjem kolegi kažu ijednu ružnu riječ.

Za PDP stvar je odavno jasna. Kovač za njih nikada nije ni bio dio opozicije. Čim je dobio mjesto zamjenika direktora u Domu mladih po preuzimanju vlasti Luke Petrovića prećutno je pristao da mu da podršku. Sada je to samo obznanio, smatra Zoran Anđušić.

Kovač danas nije bio dostupan za komentar, a saznajemo da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik i podržavati skupštinsku većinu.

 

Hercegovina press